top of page

Acerca de

OM KONFERENSEN

VÄLKOMNA TILL LULEÅ!

Luleå är en vacker kuststad i norra Sverige med en av Sveriges största hamn för gods. Luleå är den största staden i svenska Lappland med 78 867 Invånare. I Luleå har man nära till friluftslivet, den vackra naturen, skogen och havet. Malmen har även format kommunen och här har gruvföretaget LKAB sitt huvudkontor. Här ligger även Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med ca 19 155 studenter. 

Luleå bjuder på ordentliga vintrar med snö i mängder och fina norrsken. Under vintern lyser staden upp med trevliga belysningar och tända marschaller. Det finns även en fantastisk isbana där man kan åka spark samt möjligheten att köra bil över isen. Men något ni kanske inte vet om är att Luleå även är ett av Sveriges solsäkraste sommarstäder under högsommaren, med temperaturer runt 30-grader. Luleå ligger oftast i täten med flest soltimmar och förra året vann Luleå med 590 soltimmar sedan midsommar, med ett snitt på 12 soltimmar per dag. 

I Luleå så hittar man Gammelstadens kyrkstad som är ett av Sveriges världsarv. Staden Luleå grundades först runt medeltidskyrkan i Gammelstaden år 1621, men på grund av den kraftiga landhöjningen så var staden tvungen att flyttas en mil närmare kusten år 1649.

 

bottom of page